Mijn handelsmerk

Mijn handelsmerk

Afgelopen vrijdag vroeg Bregje mij, vlak voor ik mijn diploma kreeg, Jolanda, wat is jouw handelsmerk? Ik wist het direct en zonder enige schroom riep ik: Mijn Lach!!

Heel lang was dat niet zo. Ik schaamde mij voor mijn enorme harde, bulderende lach. Werd er vaak op aangesproken; “Lach eens normaal” “Doe niet zo overdreven” “Moet dat zo hard?” En vaak kroop ik terug in mijn schulp, het schaamrood op de wangen. Ik was ook veel te luidruchtig, maakte echt veel te veel herrie. Mensen schrikken daarvan en, ook niet onbelangrijk, mensen nemen me niet serieus als ik zoveel herrie maak.

Inmiddels ben ik vele jaren verder en durf ik vaak en hard te lachen. Ik geniet, ik krijg energie, ik word blij, ik vind mezelf zo enorm leuk.

Het afgelopen jaar heb ik de opleiding Provocatief Coach gevolgd bij Zoet Zuur Kumpany. Tijdens het jaar heb ik weer zoveel geleerd, over mijzelf, over mijn overtuigingen en mijn belemmeringen. Over accepteren en veranderen. Over de macht die ik anderen geef over mijn leven. Over de kracht die ik heb en ook gewoon in kan zetten, wanneer ik maar wil en waar ik maar wil. Ik heb geleerd, gehuild, gedanst, gelachen, gegeten en heel veel gespeeld.

Wat ik echt meeneem is dat ik bij twijfel altijd moet doen en erop moet vertrouwen dat het komt.

Lieve Bregje, dankjewel. Je bent een fantastische trainer en een uniek mens. En dankjewel jaargenoten, zonder jullie vertrouwen en steun had ik het lef niet gehad om het toch te doen en had ik nooit van de daken durven schreeuwen: Mijn handelsmerk? Dat is MIJN LACH!!

Gloedvol BV
Luchthavenweg 81, unit 247
5657 EA Eindhoven
M 06 2326 4887
T 040 782 0250
info@gloedvol.nl

Betrokken
Persoonlijk
Serieus
Meedenkend
Spin in 't web