Kom maar door met die positieve energie

Ik kreeg laatst een bericht van een relatie met de vraag of het wel goed met me ging. Ik dacht, huh, heb ik iets gemist? Hij zei dat ik doorgaans elke dag iets op Facebook plaats en dat hij dat nu al een paar dagen miste.

Haha, door alle drukte was het er een paar dagen niet van gekomen. Maar inderdaad, normaal gesproken plaats ik elke dag een vrolijk bericht op Facebook. Misschien wel omdat het symbolisch is voor hoe ik in leven sta, namelijk positief. En net zoals ik ervoor kies om elke dag een leuk bericht te posten, kies ik er ook voor om positief in het leven te staan. En ik heb goed nieuws voor je: positief zijn is een keuze. Iedereen kan het. Heerlijk, het brengt je zoveel energie als je positief in het leven staat. Het zorgt bovendien voor een mooie kijk op de wereld en een open blik naar buiten. En het fijne is, je krijgt er zoveel voor terug. Probeer het maar eens, mensen reageren anders en opener als je ze met een goed humeur benadert.

Nou denk je misschien, ben je dan nooit boos of verdrietig? Natuurlijk, maar dat is een moment, een fractie van mijn leven. Het is even uithuilen en daarna kies ik er weer voor om opgewekt te zijn. Bij mij is het glas namelijk altijd halfvol. Ik kan er ook echt van genieten om door mijn positieve berichten te bladeren en er een uit te kiezen om de volgende dag op Facebook te plaatsen. 

Ik ben natuurlijk benieuwd hoe jij dat doet. Laten we daarom vandaag een leuke oefening doen. Benader op een opgewekte manier iemand bij de koffieautomaat. Of als je een ontmoeting hebt met een relatie, geef dan een welgemeend compliment over bijvoorbeeld zijn overhemd. Ervaar hoe mensen reageren als je zelf positief en daardoor open bent. Laat me weten hoe het ging, en nog belangrijker: wat het je heeft gebracht. Ik hoor het ook graag van je als het om wat reden nog niet lukt. Wie weet kan mijn positieve energie je verder helpen.